donderdag, 31. mei 2007 - 12:21

Gezamenlijke Actie van Politie en Bovag moet auto-inbraken terugbrengen.

Amsterdam

Donderdagmiddag 31 mei om halfeen trappen BOVAG en politie Amsterdam-Amstelland af voor een gezamenlijke actie in het kader van “Niets erin, niets eruit�. Dat gebeurt op het terrein van Diks autoverhuur aan de Hexaanweg in Amsterdam.

Doelstelling van het project is het publiek er van te doordringen dat het niet verstandig is waardevolle spullen in een auto achter te laten. Deze preventieactie tegen diefstal uit motorvoertuigen heeft zijn sporen inmiddels al verdiend, maar is nog steeds actueel.

Vandaar dat de politie Amsterdam-Amstelland via BOVAG samenwerking zocht met de autoverhuurbranche in de regio via BOVAG-afdeling Autoverhuur Ledenassociatie (AVL). Dankzij de autoverhuurders komt de campagne immers breed onder de aandacht van een belangrijk deel van het publiek.

Een groot aantal autoverhuurbedrijven heeft inmiddels medewerking toegezegd. Politie en ondernemers slaan de handen dus ineen. Concreet betekent dit dat de autoverhuurders bij het verhuren van auto’s hun klanten een preventieadvies geven. Hoe voorkom je een autokraak.

De huurder krijgt een preventiefolder mee en een gele binnenspiegelhanger wijst hem nog eens extra op de risico’s en maatregelen om die risico’s te mijden. Doel is uiteraard een daling van het aantal autokraken en aangiften en een veiliger gevoel in de wijken.

Het is niet voor het eerst dat BOVAG-afdeling AVL samenwerkt met de politie. Zo is er nauwe samenwerking met de surveillanceteams die in de Nederlandse havens speuren naar onder meer gestolen of verduisterde auto’s.
Provincie:
Tag(s):