dinsdag, 6. februari 2007 - 12:55

Gezocht: leden culturele adviescommissies

Haarlem

De provincie Noord-Holland is op zoek naar nieuwe leden voor de onafhankelijke adviescommissies Podiumkunsten en Culturele planologie. Noord-Holland voert actief cultuurbeleid met als doel zoveel mogelijk mensen te laten deelnemen aan het culturele leven en het bevorderen van de kwaliteit van cultuuruitingen.

De provincie maakt zich daarom sterk voor een kwalitatief waardevol en geografisch goed gespreid cultureel aanbod. Het college van Gedeputeerde Staten wordt bij het nemen van beslissingen over subsidieaanvragen geadviseerd door onafhankelijke adviescommissies. Omdat de zittingstermijn van enkele leden afloopt, wordt gezocht naar vers bloed.

Deze commissie, die minimaal drie maal per jaar bijeenkomt,verdiept zich in de professionele podiumkunsten. Noord-Holland vindt het belangrijk dat er een zeer hoogstaand jeugdtheateraanbod is voor de Noord-Hollandse scholieren. De adviescommissie behandelt vooral subsidieaanvragen voor professionele jeugdtheaterproducties (toneel, dans, poppenspel, muziektheater). Ook is zij betrokken bij de evaluatie van de vierjarig gesubsidieerde jeugdtheatergroepen.
Provincie:
Tag(s):