woensdag, 11. april 2007 - 16:55

Gezocht: nieuwe stadsdichter

Tilburg

Vanaf aanstaande donderdag kunnen Tilburgse dichters zich kandidaat stellen als de nieuwe Stadsdichter van Tilburg. De huidige Stadsdichter, Nick J. Swarth, legt in augustus van dit jaar zijn pen neer.

Wethouder Hugo Backx van Cultuur: “Nick J. Swarth heeft zijn stadsdichterschap met verve ingevuld. Hij schreef tot op heden 19 gedichten over Tilburgse actualiteiten én introduceerde het jaarlijkse programma "De stadsdichter trakteert", waarin hij zich ontwikkelde tot een waar ambassadeur voor de letteren in de stad. Ik hoop dat de nieuwe Stadsdichter met evenveel enthousiasme vanuit een onafhankelijk blik gedichten, voordrachten en performances over Tilburg zal verzorgen.�

Kandidaten kunnen zich tot 1 mei aanmelden bij het college door een uitgebreid CV en vijf gedichten van eigen hand in te sturen. Ook de nieuwe stadsdichter mag zich na de benoeming twee jaar lang Stadsdichter van Tilburg noemen.

De Stadsdichter wordt geselecteerd door een onafhankelijke commissie. Deze bestaat uit de heer drs. W. van Herwijnen, oud-wethouder cultuur van Tilburg, de heer drs. J. Kempen, publicist en voorzitter van de stichting P.J. Cools, de heer H. Ewoldt, oud-directeur van de Openbare Bibliotheek Tilburg en mevrouw dr. W. Siccama, letterencoördinator van LiBra, het Literair Informatiepunt Brabant.
Provincie:
Tag(s):