dinsdag, 13. maart 2007 - 18:05

Gezonde Japanse kopstoot

De gezonde cocktail bestaat! iKi beer met Zutuki, Japans voor een ‘kopstoot’ bereid uit azijn en boordevol gezonde stoffen. Een regelrechte hype in het land van de Rijzende Zon. Europa maakt voor het eerst kennis met dit revolutionaire drankje tijdens het horeca lifestyle event Bar:nl op 3 en 4 april in de Amsterdam Convention Factory.
Welke bevolkingsgroep heeft de hoogste levensverwachting? De Japanners.

Niet zo gek gezien de super gezonde ingredienten waarmee het dagelijkse voedsel wordt bereid, met verse vis en soja maar ook, ongetwijfeld tot veler verrassing met azijn. Inmiddels is de consumptie van azijn dermate populair dat in Japan speciale azijnbars zijn ingericht. De kennis over deze bijzondere drank dateert al van eeuwen geleden en de Samoerai voelden zich onoverwinnelijk als zij het hadden gedronken.

De Europese introductie van iKi Zutuki is een initiatief van iKi beer in nauwe samenwerking met Ushake, een Utrechts bedrijf gespecialiseerd in het bedenken van conceptmatige cocktails. Rob Gosker van Ushake: ‘’iKi bier is gebrouwen met groene thee en Japans yuzu fruit en bevat beduidend meer anti-oxidanten dan gewoon bier. iKi, het Japanse woord voor ‘leven’, en Zutuki samen zijn de gezonde variant op onze traditionele kopstoot van bier met een jonge jenever. Het vleugje azijn in de iKi Zutuki opent je smaakpapillen, voor een nog intensere beleving van het iKi beer’’.

Nieuwsgierig? op 3 en 4 april is de coctail te proeven aan op de vierde editie van Bar:nl, de place to be voor een kennismaking met de nieuwste ontwikkelingen en trends in de horeca.
Categorie:
Tag(s):