dinsdag, 17. april 2007 - 9:52

Gezonde Stad Nijmegen ‘07

Nijmegen

Vanaf mei worden diverse activiteiten georganiseerd die Nijmegenaren moeten stimuleren meer te bewegen, gezond te eten en bewuste keuzes te maken.Nijmegen is de oudste stad van Nederland. Tot voor twee jaar geleden was deze rijke historie van Nijmegen echter nauwelijks bekend. Het jubileumjaar in 2005 heeft de bekendheid van Nijmegen als oudste stad enorm vergroot.

Nijmegen is ook een stad in een groene omgeving die uitnodigt om te wandelen en te fietsen en de bevolking de gelegenheid biedt te ontsnappen aan de hectiek van alledag. Een stad met het grootste meerdaagse wandelevenement van de wereld en diverse andere topsportevenementen.

Dit jaar staat in het teken van de het thema ‘Gezonde Stad Nijmegen ‘07’. Bestaande evenementen en mogelijkheden worden nadrukkelijker onder de aandacht gebracht en er worden extra evenementen georganiseerd. Dat varieert van het Europees Kampioenschap voetbal Onder 21 en een Bewegingsconcert, tot een grote gezonde stadsbrunch waar alle Nijmegenaren wekom zijn.

Burgemeester Thom de Graaf presenteert het programma op dinsdag 17 april om 11.00 uur aan de media in het HAN-gebouw aan de Kapittelweg 33. Na afloop van de bekendmaking van het programma screent het HAN-expertisecentum Seneca de conditie van de leden van het college. Hierbij worden waarden gemeten die een indicatie geven voor gezondheid en prestatie, zoals gewicht, bloeddruk en uithoudingsvermogen. Voor aanvang van deze gezondheidstest bestaat de mogelijkheid voor visuele media opnamen te maken in de sportruimte. Daarna is de bijeenkomst voor de media afgelopen. De uitslagen van de test worden niet bekend gemaakt.

In het kader van het themajaar Gezonde Stad Nijmegen ’07 heeft Seneca het college van burgemeester en wethouders uitgenodigd om een gezondheidsscreening te ondergaan. Seneca is het expertisecentrum voor sport en gezondheid van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, actief op het gebied van bevorderen van gezondheid, verbeteren van sportprestaties en onderwijs en toegepast onderzoek op het gebied van sport en gezondheid.
Provincie:
Tag(s):