maandag, 29. oktober 2007 - 14:54

Gezondheids campagne Vet Cool Gezond van start

Havelte

Dit jaar start de gezondheidscampagne Vet Cool Gezond op alle basisscholen in de gemeente Westerveld. Vet Cool Gezond is een van de deelprojecten binnen het BOSproject (Buurt – Onderwijs – Sport). Bij Vet Cool Gezond staan het belang van sport, bewegen en gezonde voeding en handreikingen om dit in de praktijk te brengen, centraal. Kinderen van de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs krijgen onder andere voorlichtingslessen over een gezonde actieve leefstijl.

Dinsdag 30 oktober worden op basisschool De Bosrank in Havelte de eerste lessen gegeven; in november en december gaan de lessen op alle andere basisscholen in Westerveld van start. Alle kinderen maken volgens het Vet Cool Gezond-lespakket verschillende opdrachten waarbij ze actief bezig gaan met de onderdelen van een gezonde en actieve leefstijl. Op verscheidene vragen krijgen de kinderen een antwoord, waarbij het zelf vinden van het antwoord voorop staat. Waarom is buitenspelen zo belangrijk? Welke tussendoortjes zijn gezond? Hoe stil je trek? Wat zijn gevolgen van te weinig sporten?

De voorlichting wordt gegeven in twee lessen door een gastdocent van SportDrenthe. Ook houden de kinderen een week lang samen met de ouders een eet- en beweegdagboek bij om te kijken hoe gezond ze leven. Voor kinderen met een risicovolle leefstijl is er mogelijkheid om na de gastlessen mee te doen aan tien follow-upbijeenkomsten. Hierbij wordt binnen een stappenplan specifiek ingegaan op een gezonde actieve leefstijl met een mix van gezonde voeding en bewegen.

Aan de start van het deelproject Vet Cool Gezond op dinsdag 30 oktober aan De Bosrank in Havelte, wordt extra aandacht besteed: de dag begint om 08.30 uur met een gezond ontbijt in de school! De wethouders Erik van Schelven en Homme Geertsma zullen bij de start aanwezig zijn.
Provincie:
Tag(s):