donderdag, 14. juni 2007 - 0:45

Gezondheidscentrum 'Het Goed' wordt uitgebreid tot buitenpoli

Dronten

Gezondheidscentrum Het Goed in Dronten wordt, met een extra verdieping op het bestaande gebouw, fors uitgebreid tot een buitenpoli. Dit hebben de IJsselmeerziekenhuizen en de Huisartsengroep Dronten met elkaar afgesproken. Om dit kracht bij te zetten, ondertekenen zij op 20 juni een intentieverklaring. Woningcorporatie OFW in Dronten gaat de bouw realiseren en verhuurt deze aan de IJsselmeerziekenhuizen.

Deze samenwerking biedt een optimale kans voor alle partijen waar uiteindelijk de inwoners van de gemeente Dronten profijt van hebben. Zij krijgen namelijk nog meer ziekenhuiszorg dicht bij huis.

Zorg dicht bij huis bieden, dat is de belangrijkste reden voor de uitbreiding. Op de nieuwe verdieping komen namelijk extra voorzieningen van de IJsselmeerziekenhuizen. Patiënten uit Dronten en omgeving hoeven daardoor minder vaak naar Lelystad of Emmeloord voor bepaalde vormen van ziekenhuiszorg. In Het Goed is al een behoorlijk aanbod van zorg. Behalve huisartsen, houden ook de hartfalenverpleegkundige, rookstoppoli, longverpleegkundige en reumaverpleegkundige hier spreekuren. Ook kunnen mensen in Het Goed terecht voor functieonderzoek, vaatdiagnostiek, bloed prikken (voor trombosepatiënten) en laboratoriumonderzoek. Als de nieuwe verdieping klaar is, komt hier een buitenpoli van de IJsselmeerziekenhuizen.
Provincie:
Tag(s):