maandag, 17. december 2007 - 11:43

GGD breidt TBC onderzoek uit

Groningen

De afdeling Tuberculosebestrijding van GGD Groningen breidt het contactonderzoek rondom de leerling van het Noorderpoortcollege in de Stad Groningen, waarbij recentlijk open tuberculose is vastgesteld, gedeeltelijk uit. Uit het eerste contactonderzoek zijn twee besmettingen vastgesteld.

Eén besmetting is gevonden op de school en één onder het personeel van het Rikkers-Lubbers Verzorgingscentrum waar de leerling stage heeft gelopen. Het contactonderzoek op het Noorderpoortcollege is met het vaststellen van één besmetting afgerond.

Voor de GGD is er geen aanleiding om het onderzoek uit te breiden naar de hele school. Op basis van de besmetting in het verzorgingscentrum wordt het contactonderzoek uitgebreid. De reden is het intensievere contact dat de patiënt heeft gehad met de bewoners. Van alle 25 bewoners wordt in de tweede week van januari 2008 een longfoto gemaakt. Gezien de hoge leeftijd van de bewoners is een mantoux-test niet mogelijk. In januari 2008 start ook het contactonderzoek op het Asielzoekerscentrum in Emmen, waar de patiënt tot aan zijn opname in het ziekenhuis, woonachtig was.
Provincie:
Tag(s):