dinsdag, 18. december 2007 - 12:48

Gladheidsbestrijding uitgerukt vannacht

Almere

In de afgelopen nacht, 18 december, hebben medewerkers van de gemeente voor het eerst deze winter de lokale wegen en fietspaden gepekeld. Vanaf vier uur vanmorgen reden de pekelwagens af en aan vanuit de zoutdepots op de Steiger en de Vaart.

De weersvooruitzichten wezen gisteren al in de richting van een koude nacht met kans op opvriezing. De gladheidsmanagers van de gemeente waren daarom extra alert. Alleen de gegevens uit de 2 meetpunten op de koudste plekken in Almere hoefden dat maar te bevestigen. En dat gebeurde inderdaad.

De zoutdepots zorgen voor de voorraad zout waarmee de zoutstrooiers worden geladen. En dat zout strooien gebeurt met beleid om de belasting van het milieu en de kosten zo laag mogelijk te houden. De meetpunten meten behalve de temperatuur ook de hoeveelheid zout die er nog op de weg ligt. De meetgegevens zijn maatgevend voor het aantal grammen zout dat wordt gestrooid. De afgelopen nacht waren daarom de strooiers afgesteld op 15 gram per vierkante meter. Als de gegevens de komende nachten aangeven dat er nog genoeg zout ligt, dan blijft de strooiactie van vannacht wellicht de enige deze week.
Provincie:
Tag(s):