zaterdag, 9. juni 2007 - 17:55

Glaneburgse familie ziet 'Ufo'

Vrijdagavond is in Glaneburg nabij Enschede een vreemd object in de lucht waargenomen dat, volgens familie Visser uit de Posteleinvlinder, erg véél weg had van een ‘vliegende schotel’. Terwijl in het overgrote deel van Nederland een weeralarm van kracht was, zat de familie onder een prachtige heldere hemel in de tuin.

Rond 22.30 uur kwam plots, vanuit het oosten, een helder oranje-geel licht met grote snelheid op hun woonplaats af. Richard de Visser, vader van het gezin, dacht even dat hij gek was geworden. Toen hij zijn vrouw Jolande erop wees, dachten ze dat het een vliegtuig was. Maar toen het met hoge snelheid dichterbij kwam en plots stil in de lucht bleef hangen kon het geen vliegtuig meer zijn. Direct werden de kinderen geroepen die binnen tv zaten te kijken. De twee dochters van 12 en 17, en de 21-jarige schoonzoon, werden eveneens getuige van het vreemde object dat zeker 10 minuten stil bleef hangen op een en dezelfde plek.

Uiteraard werd het door het gezin gefilmd. Richard filmde met een handzame camera en zijn Jolande met haar mobiel. Plots zagen zij in de verte twee verkeerstoestellen in de richting van Duitsland gaan. Op dat moment schoot het object met grote snelheid omhoog en verdween in de ruimte. Hun 12-jarige dochter gaf zaterdagochtend aan slecht te hebben geslapen in verband met datgene wat ze had gezien.


De heer Visser schreef onze redactie omdat eerder deze week in de omgeving van Zwolle eveneens iets vreemds in de lucht was waargenomen. Ook heeft hij een mail gestuurd aan de militaire Vliegbasis Twente en de Leidse universiteit. Hij hoopt antwoord te krijgen op zijn vraag. Helaas bleken de gemaakte filmpjes het licht niet te hebben gezien.

Een woordvoerder van de politie Twente laat in een reactie weten dat zij vooralsnog geen meldingen hebben binnengekregen van mogelijke UFO’s. Ook Freerk Dijkstra, secretaris van vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Thales in Zwolle, zegt geen meldingen te hebben ontvangen van aangesloten leden. Hij had vrijdagavond, voor 22.00 uur, nog met enkele leden contact gehad en die hebben hem niets bijzonders gemeld. Hij vond het wel een opvallende melding. Vooralsnog blijft het een unindentified object.

Onderliggende foto archief 2006. Vreemd verschijnsel boven Schiphol.
Provincie:
Tag(s):