dinsdag, 20. november 2007 - 14:52

Glow succesvol en krijgt wederom vervolg

Eindhoven

Met 30% meer bezoekers ten opzichte van 2006 mag Glow: Sealed Spaces een succes worden genoemd. Ruim 65.000 mensen uit binnen- en buitenland brachten de afgelopen tien dagen een bezoek aan Eindhoven om de kunstwerken te bezichtigen. Hieronder bevonden zich ook diverse stadsbesturen, zoals uit het Belgische Mechelen en uit het Spaanse Barcelona.


Uit de vele positieve reacties van bezoekers bleek het thema ‘Sealed Spaces’ een juiste keuze. De 22 kunstwerken betroffen veelal locaties in de stad Eindhoven die voor menigeen niet voor de hand lagen en/of vrij onbekend waren. Hierdoor werd Eindhoven – ook voor de Eindhovenaren - in een verrassend perspectief geplaatst.

Tom Groll, één van de twee curatoren van het lichtkunstfestival, is bijzonder tevreden over het resultaat. “Onder de bezoekers bevonden zich dit jaar veel gezinnen. Uit hun reacties heb ik geconcludeerd dat de diversiteit aan toepassingen en uitstraling van licht binnen de kunstwerken, elke leeftijdscategorie op eigen wijze heeft gefascineerd.�

Glow krijgt volgend jaar een vervolg. Van 7 t/m 16 november 2008 vindt het lichtkunstfestival GLOW voor het derde achtereenvolgende jaar plaats in Eindhoven.
Provincie:
Tag(s):