vrijdag, 2. maart 2007 - 9:56

Golden Tulip Rally afgelast

Hellendoorn

Donderdagavond heeft de Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) na uitgebreid overleg besloten dat het grootste autosport evenement van Nederland de Golden Tulip Rally in Hellendoorn dit jaar niet doorgaat.

Het bestuur van de KNAF betreurt tot dit besluit te moeten komen maar ziet geen stevige basis voor een dergelijk belangrijk evenement.

“We betreuren deze beslissing maar na uitgebreid overleg met alle betrokken partijen zien wij geen andere mogelijkheid. Wij hebben onze verantwoordelijkheid niet alleen naar onze licentiehouders, de deelnemers, maar natuurlijk ook naar de overheden en niet in de laatste plaats het publiek. Op basis van de beschikbare informatie hadden wij onvoldoende vertrouwen in een veilig en professioneel verloop van het evenement, Daarmee restte ons tot onze spijt geen andere keus.� aldus KNAF voorzitter Sectie Rally’s Eric Noort.

Vorig jaar werd de rally gestopt, toen navigator Nancy Meijer dodelijk verongelukte. André Slotboom, General Manager bij de KNAF, laat vrijdag weten dat de trieste gebeurtenis van toen heeft meegespeeld in het besluit tot het afgelasten van de rally.

De Hellendoorn Rally zou voor 26e keer worden georganiseerd en behoort tot grootste autosport evenementen van ons land.
Categorie:
Tag(s):