zaterdag, 27. oktober 2007 - 17:21

'Gooi er nog ff 500 in'

Amsterdam

Zaterdagmiddag heeft croquetfabrikant Van Dobben de grootste croquet van Nederland gepresenteerd. Het inmense ding van ongeveer anderhalve meter lang en met een gewicht van bijna 250 kilo ging er bij de Amsterdammers wel in. Het was dan ook dringen geblazen op het Torbeckeplein waar ook de nieuwste varianten op de bekende rundvleescroquet gretig aftrek vonden. Wilt u nog een haring-, erwtensoep-, bier- of een appeltaart kroket?

Om de reuzencroquet te bakken was 1200 liter frituurvet nodig en een takelwagen om de snack in een speciale frituurpan van twee meter bij anderhalve meter te bakken.

De fabrikant vroeg aan enkele Bekende Nederlanders zoals de Amsterdamse volkszanger Dries Roelvink en Weekends hoofdredactrice Petra Boots, hun favoriete vulling te kiezen waarop gestemd kon worden.

Dit leverde de ongebruikelijke smaken appeltaart-, erwtensoep-, haring- of bier op. De 'snertkroket' van Dries Roelvink werd tweede, de lievelingssmaak van Piet Brink, de bekende rundvleeskroket, werd de onbetwiste winnaar.

Daarna was het tijd om de megacroquet te verorberen en dat liet de wachtende menigte zich geen tweede keer zeggen.....
Categorie:
Tag(s):