dinsdag, 11. december 2007 - 23:20

Gorcums Winterfestijn vanaf 15 december

Gorinchem

De voorbereidingen voor het tweede Gorcums Winterfestijn zijn in volle gang! Vanaf zaterdag 15 december is het weer zover, dan is de ijsbaan drie weken lang geopend. Het succes van het winterfestijn van vorig jaar overtrof alle verwachtingen: In gezelligheid, in bekendheid en helemaal in bezoekersaantal. Reden genoeg om dit Gorcumse festijn te herhalen. En dan nòg gezelliger – nòg meer sfeer!

De ijsbaan krijgt weliswaar dezelfde afmeting als vorig jaar maar het terras wordt nu gebouwd om het beeld van de fontein. De wens van vorig jaar om de Grote Markt nog meer ‘aan te kleden in kerstsfeer’ wordt ingewilligd. Een heel grote kerstboom, een horecatent. Het plein zal een nog warmere uitstraling krijgen.

Scholen krijgen ook dit jaar weer ruim baan. Diverse schoolklassen kunnen gedurende de eerste week de ijzers onderbinden. Een grote sponsor neemt de kosten hiervoor voor zijn rekening! Ook zijn er scholieren die zich hebben aangemeld als vrijwilliger.

Niet alleen sponsoren zijn voor een dergelijk festijn noodzakelijk. Hetzelfde geldt voor vrijwilligers. Om het winterfestijn goed te laten slagen zijn er per shift van vier uur vijf mensen nodig: twee voor de schaatsverhuur, één voor de kaartverkoop en twee ijsmeesters voor het toezicht op de baan. Dat komt neer op vijftien vrijwilligers per dag. Dit aantal geeft al aan dat er eigenlijk nooit genoeg vrijwilligers zijn! Wilt u tijdens een of meerdere dagen of dagdelen als vrijwilliger actief zijn? U bent zeer welkom! Neemt u contact op met Joop van Bel, Binnenstadsmanagement, 06-53 69 60 49.
Provincie:
Tag(s):