maandag, 26. maart 2007 - 7:04

Grapje wordt nachtje cel

Nijmegen

Twee jongens van 17 en 18 jaar zijn zaterdagnacht in hun woonplaats Nijmegen aangehouden nadat ze een automobilist hadden laten schrikken. Om een vriend de stuipen op het lijf te jagen hadden ze een wegblokkade gemaakt en zich met bivakmuts op in de berm verschanst.

Een automobilist die op de Kerkstraat ter hoogte van de Florence Nightinggalestraat reed, zag ineens een wegversperring en twee donkergeklede persoon. Hierop belde hij de politie. Bij de komst van enkele surveillanceauto’s sloegen beide jongens op de vlucht waarop de agenten deels te voet de achtervolging hebben ingezet.

Tijdens de aanhouding van een van de verdachten viel een wapen uit zijn kleding. Bij nader onderzoek bleek het te gaan om een neppistool. De verdachte verklaarde tijdens zijn aanhouding met een spel bezig te zijn.

Aan het politiebureau verklaarden de verdachten een gezamenlijke vriend die nacht bij diens thuiskomst te willen laten schrikken als grap. Beide verdachten zijn zondagmiddag in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
Provincie:
Tag(s):