maandag, 2. april 2007 - 15:08

Gratis compost tijdens de Landelijke Compostdag

Barneveld

Op zaterdagmiddag 14 april tussen 13.00 en 16.00 uur kunt u gratis compost halen bij Milieustraat Otelaar! De compost wordt geleverd door de VAR.De gemeente kan de compost gratis verstrekken. De Landelijke Compostdag is een initiatief dat ondersteund wordt door de VAR.

Met deze dag wordt het belang van het apart inzamelen van groente- fruit-en tuinafval (gft-afval) nog eens goed onder de aandacht gebracht. De inwoners van de gemeente Barneveld scheiden hun gft-afval goed van het restafaval, in 2005 is er 168 kilo gft-afval per inwoner ingezameld, terwijl het landelijk gemiddelde voor een soortgelijke gemeente als Barneveld 113 kilo per inwoner per jaar bedraagt.

Al het ingezamelde gft-afval gaat naar de VAR in Wilp. Daar wordt onder andere compost gemaakt van het gft-afval. Voor iedere kilo compost is 2,5 kilo gft-afval nodig. Om het belang van een goede gescheiden inzameling te onderstrepen biedt de VAR gemeenten de mogelijkheid om gratis compost weg te geven op 14 april.

Er zijn twee mogelijkheden om compost op te halen: compost in 40-literzakken waarvan er maximaal 2 per klant meegegeven kunnen worden, maar het is ook mogelijk om met een aanhanger naar de Milieustraat te komen. Dan krijgt men ca. een halve kuub losse compost mee.

Om te zorgen dat er voldoende compost aanwezig is vraagt de gemeente wel van de belangstellenden om de bon in te vullen die op donderdag 5 april in de Barneveldse Krant op de gemeentepagina staat.

Nog makkelijker is het om naar www.barneveld.nl te gaan, daar bij het actuele nieuws te kijken bij Landelijke Compostactie, de digitale bon in te vullen en vervolgens kunt u die bon weer digitaal versturen. Op basis van de ingeleverde bonnen wordt een namen- en adressenlijst gemaakt zodat iedereen zijn of haar 'compostbestelling' meekrijgt.
Provincie:
Tag(s):