woensdag, 21. maart 2007 - 10:22

Gratis een dag naar het museum in 2007

Regionaal

Op 20 oktober 2007 zullen weer tientallen musea in Gelderland gratis toegankelijk zijn. De provincie trekt € 125.000,- uit om deze dag mogelijk te maken.De praktische organisatie komt in handen van Gelders Erfgoed. Er zal extra aandacht komen voor de kwaliteit van de kinderactiviteiten. Zo kunnen de deelnemende musea workshops inrichten voor het organiseren van kinderactiviteiten. Ook zal de publiciteit zich sterk op de jongere doelgroep richten.

In 2006 werd voor de eerste keer deze gratis museumdag georganiseerd, op initiatief van Provinciale Staten. Daar deden toen 55 musea aan mee. Doel van de actie was om meer mensen kennis te laten maken met de musea in Gelderland. Dat doel lijkt gehaald. Zo’n 60% van de bezoekers kwam die dag voor de eerste keer in het museum. Een nog grotere groep (80%) wist dat die dag het museum gratis toegankelijk was. Ook gaf 60% aan voortaan vaker naar het museum te willen gaan.

Gedeputeerde Hans Esmeijer kijkt dan ook tevreden terug en vooruit: “De museumdag in 2006 was zonder meer een succes. De musea zijn nu eenmaal echte schatkamers, waar ook kinderen naar hartelust in kunnen grasduinen. De winnende slagzin van 2006 was niet voor niets: ‘de gratis museumdag vond ik een superidee, want nu bezochten we er twee’. “
Provincie:
Tag(s):