woensdag, 17. januari 2007 - 9:48

Gratis fietsverlichting voor brugklassers Stella Maris

Meerssen

De Heuvellandgemeenten Valkenburg a/d Geul, Eijsden, Margraten, Gulpen-Wittem, Vaals en Meerssen werken onder de naam ‘Verkeersveiligheidsproject Heuvelland’ samen op het gebied van verkeersveiligheid. Afgelopen november
is de campagne ‘Fiets Verlicht’ van start gegaan in de provincie Limburg.

Ook de Heuvellandgemeenten dragen hieraan hun (financiële) steentje bij. Via posters en folders zijn schoolgaande jeugd, ouders en andere weggebruikers nogmaals nadrukkelijk gewezen op het belang van deugdelijke fietsverlichting.

In het kader van de campagne ‘Fiets Verlicht’ deelt wethouder Verkeer Jo Dejong aanstaande donderdag 18 januari om 12.45 uur gratis fietsverlichtingssetjes uit aan de brugklassers van het Stella Maris College in Meerssen (Parallelweg 56).

Met deze verlichtingsactie sluit het Verkeersveiligheidsproject Heuvelland aan op de Landelijke Campagnekalender ter bevordering van de verkeersveiligheid. In het Heuvelland worden in totaal ruim 1600 fietslampjes uitgedeeld aan schoolgaande jeugd.

De actie wordt mede mogelijk gemaakt door inzet en donatie van Essent, het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL), Politie, Rijkswaterstaat, Provincie Limburg, Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond.
Provincie:
Tag(s):