donderdag, 6. december 2007 - 23:46

Gratis naar milieufilm the 11th Hour

Almere

In de week van 10 tot 14 december kunnen middelbare scholieren in 15 Nederlandse steden gratis de indringende milieudocumentaire, The 11th Hour zien. Ook in Almere wordt de film vertoond, in Cinescope aan de Schrijverstraat 2.
Op maandag 10 december bijt het Helen Parkhurst college de spits af met een volle zaal.

De film gaat verder waar de film An Inconvenient Truth van Al Gore ophoudt. Naast een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van de aarde en de huidige situatie, biedt de film ook hoopvolle en concrete oplossingen voor de milieu- en klimaatproblematiek.
Want, als de mens oorzaak is van het verdwijnen van de bossen, het oprukken van woestijnen, het smelten van de Noordpool, het uitsterven van dieren en natuurrampen, dan zijn wij ook de oplossing! Dat is de boodschap van de maker van de documentaire, Leonardo DiCaprio.

Vertoning in Almere
Ook in Almere wordt de film vertoond, in Cinescope aan de Schrijverstraat 2 in Almere.
Op maandag 10 december gaan scholieren van het Helen Parkhurst college de film bekijken. Gedurende de rest van de week wordt de film aan scholieren van andere Almeerse middelbare scholen getoond.

Duurzame stad van de toekomst
Na afloop van de film krijgen de scholieren het speciaal voor en door jongeren geschreven boekje ‘Het supertoffe klimaatboekje’, met daarin concrete en leuke tips om hun lifestyle klimaatvriendelijk te maken. Almere omarmt als snelst groeiende stad van Nederland het belang van klimaatbeleid en duurzaamheid. In het voorwoord van het boekje vraagt wethouder milieu, Henk Smeeman, dan ook aan de jongeren van Almere om samen aan een duurzame stad van de toekomst te bouwen. Hoe zij dat kunnen doen, daar helpt de brochure bij en er wordt over nagepraat met medewerkers van de gemeente, na afloop van de film.

Meer weten over de film The 11th Hour? Kijk op www.11thhourfilm.com voor een voorvertoning
Provincie:
Tag(s):