vrijdag, 23. november 2007 - 20:07

Gratis spaarlampen voor minima

Someren

De gemeente Someren compenseert minima éénmalig voor de gestegen energielasten. Zij doet dit in natura door elk huishouden met een laag inkomen spaarlampen te geven. De huishoudens kunnen maximaal voor
€ 40,- aan spaarlampen bestellen bij stichting SlimLicht! voor rekening van de gemeente.

Het afgelopen jaar zijn de energielasten flink gestegen. Huishoudens met een minimaal inkomen kunnen daardoor in de problemen komen. De gemeente Someren wil deze huishoudens tegemoetkomen door hen gratis spaarlampen te geven. Met het gebruik van spaarlampen kan fors worden bespaard op de energierekening: gemiddeld € 50,- over de levensduur van een lamp (8000 branduren).

Het kabinet heeft eenmalig extra budget voor bijzondere bijstand beschikbaar gesteld aan de gemeente Someren. Dit budget wil de gemeente Someren gebruiken om koopkracht-verbetering voor haar inwoners met een laag inkomen te realiseren. Daarmee levert zij direct een bijdrage aan energiebesparing.

De actie is eenvoudig opgezet. Circa 150 huishoudens krijgen een bestelformulier en begeleidende brief thuisgestuurd. Ze kunnen voor maximaal € 40,- aan spaarlampen bestellen bij stichting SlimLicht!. Daarvoor kunnen 10 tot 11 spaarlampen worden besteld. Dat levert elk huishouden uiteindelijk een besparing op van zo’n € 500,- tot € 550,-. De gemeente draagt zorg voor de kosten van de spaarlampen en SlimLicht! stuurt ze per post naar de aanvragers.
Provincie:
Tag(s):