vrijdag, 4. mei 2007 - 8:40

Groene rotondes opgeleverd

Renkum

Wethouder D. van Uitert is zeer verheugd over de oplevering van de beplanting van twee rotondes in de gemeente Renkum op dinsdag 8 mei.De bedrijven PC Score en HNG advies sponsoren de aanleg en het onderhoud van groen op een rotonde in respectievelijk de kernen Heelsum en Oosterbeek.

Dinsdag 8 mei leggen de wethouder en de sponsoren de laatste hand aan de rotonde in Heelsum, Utrechtseweg/Heidesteinlaan en daarmee wordt de oplevering officieel.

In het Groenstructuurplan van de gemeente staat dat zij de hoofdgroenstructuur en de entrees van de dorpen qua groen wil verstevigen. Het groen moet op deze plekken afwijken van het doorsnee groen in de gemeente. Beplanting moet dus opvallen door bladkleur, groei- en bloeiwijze. Dergelijke beplanting kost qua aanleg en onderhoud meer geld dan doorsnee beplanting.

Door rotondes te laten sponsoren wordt ten opzichte van het totale onderhouds-budget een bescheiden bezuiniging behaald. Maar nog belangrijker is dat bedrijven en inwoners participeren in het gemeentelijk groenbeheer.

Participatie in de totstandkoming van het groenbeheer was één van de peilers waarop de gemeente goud heeft gewonnen in zowel de nationale als internationale versie van de groencompetitie Entente Florale.
Provincie:
Tag(s):