donderdag, 31. mei 2007 - 19:09

GroenLinks Statenlid Braam stemde 7 keer

Haarlem

Het GroenLinks-Statenlid Cheryl Braam heeft toegegeven verantwoordelijk te zijn voor het verkeerd invullen van het stembiljet voor de Eerste-Kamerverkiezingen afgelopen woensdag. Op haar stembiljet waren 7 hokjes ingevuld.

Volgens het statenlid had zij zich tijdens het stemmen vergist, waarna ze in paniek meerdere hokjes had ingevuld. Dit heeft zij verklaard in een gesprek met fractievoorzitter Harmen Binnema en afdelingsvoorzitter Luuk Heijlman.

Braam verklaarde dat zij erg gespannen was door omstandigheden van persoonlijke aard en dat zij zich vergist heeft bij het uitbrengen van haar stem. Door het invullen van meerdere hokjes op het stembiljet werd haar stem ongeldig, maar ze realiseerde zich niet welke gevolgen dit zou hebben. Braam werd vervolgens overdonderd door de commotie en gaf in reactie op vragen van de pers aan geen uitspraken te willen doen over de geheime stemming.

Fractievoorzitter Harmen Binnema betreurt de gang van zaken, maar heeft respect voor het feit dat Braam alsnog haar fout heeft toegegeven. Binnema zal de ontstane situatie bespreken in een spoedig bijeen te roepen extra vergadering met de voltallige fractie
Provincie:
Tag(s):