maandag, 11. juni 2007 - 11:23

GroenLinks wil uitstel opening Betuwelijn

Den Haag

GroenLinks wil dat minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat de opening van de Betuwelijn, gepland op zaterdag 16 juni, uitstelt. Het blijkt dat de geluidsschermen van de Betuwelijn een risico voor de hulpdiensten vormen. GroenLinks wil dat de veiligheidsproblemen eerst worden opgelost, voordat er over de Betuwelijn kan worden gereden.

Uit een onderzoek blijkt dat de geluidsschermen van de Betuwelijn een hindernis vormen voor de hulpverleners. Het onderzoek van TNO naar de veiligheidsrisicos van de geluidsschermen is bovendien met een maand vertraagd. Volgens GroenLinks kamerlid Wijnand Duyvendak is het onderzoek van TNO essentieel. Zonder een onderzoek van TNO is er onvoldoende inzicht in de veiligheidsrisicos. Het laten rijden van treinen over de Betuwelijn is zonder het onderzoek onverantwoord.

Duyvendak heeft over de veiligheidsrisicos van de Betuwelijn inmiddels vragen gesteld aan minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat. Het kamerlid van GroenLinks wil weten welke maatregelen Eurlings heeft getroffen om de veiligheid van de Betuwelijn te garanderen.
Provincie:
Tag(s):