woensdag, 28. november 2007 - 12:46

Groningen wil duurzaamste stad worden in 2025

Groningen

Groningen gaat kritisch kijken naar straatverlichting, verantwoord dimmen van straatverlichting en beperking van reclameverlichting 's nachts. Maar ook duurzame nieuwbouw en renovatie van scholen en energiebesparende maatregelen in huurhuizen. Met meer dan tweehonderd projecten en acties wil het stadsbestuur van Groningen een begin maken om in 2025 de duurzaamste stad van Nederland te zijn.

Milieuwethouder Jannie Visscher maakte de duurzaamheidsplannen van het college van burgemeester en wethouders bekend. Het was voor het eerst dat het college met concrete plannen naar buiten trad die ervoor moeten zorgen dat Groningen de duurzaamste stad wordt.

De stadjers kunnen het effect van deze maatregelen in de loop van de jaren zelf in de gaten houden: op de Grote Markt komt een Energiemeter die bijhoudt hoe de Groningse bijdrage aan de vermindering van de CO2- uitstoot verloopt. 'Het gaat er niet om een wedstrijdje te winnen', lichtte Visscher toe. 'Het gaat erom dat wij als stad een bijdrage leveren aan de aanpak van het wereldwijde klimaatprobleem.'
Provincie:
Tag(s):