woensdag, 7. februari 2007 - 15:51

Groningen wil eerste Fairtrade stad worden

Groningen

Op woensdag 7 februari 2007 is een miniconferentie georganiseerd waar informatie wordt gegeven over alles wat met Fairtrade te maken heeft. Met deze informatie in de hand kunnen organisaties een gedegen keuze maken voor Fairtrade. In het collegeprogramma van maart 2006 staat het streven om de eerste Fairtrade Stad van Nederland te worden. Het is tijd om de daad bij het woord te voegen. Groningen blinkt als stad al uit op vele fronten. Intussen staat de wereld niet stil en wordt deze bovendien steeds kleiner. Deze stad wil laten zien dat we midden in deze wereld staan en als handelsstad niet alleen onze sporen verdiend hebben, maar ook blijven verdienen.

Er is veel belangstelling voor Fairtrade producten. Steeds meer consumenten en producenten kiezen er voor. In de loop van de tijd is er een enorm assortiment aan Fairtrade producten bij gekomen en steeds meer ondernemers hebben zich gewaagd aan het principe van Fairtrade; producten met een eerlijke prijs voor de producent. Ze laten zien dat er een wereld aan kansen ligt.

Een Fairtrade Stad is een stad waar Fairtrade producten breed verkrijgbaar zijn en gebruikt worden. Om de eerste Fairtrade Stad in Nederland te worden gaan we om te beginnen als gemeentelijke organisatie aan het werk. Maar ook willen we aan onze inwoners en de bezoekers van de stad laten zien dat we oog hebben voor de wereld. Op dit moment bestaan er al in 17 landen Fairtrade steden.
Provincie:
Tag(s):