woensdag, 26. december 2007 - 22:16

Groningen wint van PSV

(Elfvoetbal) FC Groningen heeft in eigen huis met 2-1 gewonnen van PSV en bezorgt Feyenoord daarmee een mooie Kerst. De Rotterdammers mogen zich na de 2-0 overwinning op laagvlieger Sparta de nieuwe koploper van de Eredivisie noemen.

PSV kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong. Na een scrimmage voor het doel van Groningen, scoorde Alcides met een fraaie omhaal. In de tweede helft stelde de thuisploeg orde op zaken. Rasmus Lindgren maakte namens Groningen gelijk. Marcus Berg tekende vervolgens voor de winnende treffer.

Groningen begon furieus aan het thuisduel met PSV. De Eindhovenaren werden vroeg onder druk gezet en kwamen een paar keer goed in de problemen. In de 21ste minuut kwam PSV tegen de verhouding in op voorsprong, waarna de wedstrijd kantelde en de gasten in het restant van de eerste helft niet meer in moeilijkheden kwamen.

In het tweede bedrijf ging Groningen opnieuw fel van start. PSV werd in het nauw gedrongen en de thuisploeg kwam in de 61ste minuut verdiend op gelijke hoogte. Bruno Silva speelde Goran Lovre in het strafschopgebeid aan. Via een mooi hakballetje vond de creatieve middenvelder zijn ploeggenoot Rasmus Lindgren, die droog kon binnenschieten: 1-1.

De gelijkmaker was de aanzet voor een aantrekkelijk en open duel. Beide ploegen legden zich niet neer bij een puntendeling en zochten veelvuldig de aanval op. In de 71ste minuut bracht interim-trainer Jan Wouters Danny Koevermans in het veld voor de teleurstellende Danko Lazovic. De supersub viel sterk in en creëerde voor zichzelf meteen een grote kans. Zijn inzet ging over het doel van keeper Brian van Loo.

Vijf minuten later kwam de ploeg van trainer Ron Jans op voorsprong. Een mooie pass van Lindgren op Marcus Berg, werd door de aanvaller van Groningen op prachtige wijze gecontroleerd. Ook zijn kapbeweging was vervolgens fraai, waarna doelman Gomes geen antwoord had op het schot in de korte hoek: 2-1.

In de slotfase van de wedstrijd ging PSV nog massaal op zoek naar de gelijkmaker. De verdedigers van FC Groningen kwamen echter niet meer in de problemen, waardoor de Eindhovenaren hun koppositie verspelen aan Feyenoord.