dinsdag, 23. januari 2007 - 11:11

Groninger brandweer test 'crash recovery systeem'

Groningen

Brandweer Groningen heeft het eerste kwartaal van het nieuwe jaar een intensief trainingsprogramma gepland om haar taak als hulpverlener optimaal te kunnen vervullen. Tijdens de trainingsperiode ligt de nadruk op de multidisciplinaire samenwerking tussen de hulpverleningsdiensten. Doel van de intensieve trainingsperiode is het vergroten van de vaardigheden en het opdoen van praktijkervaring bij hulpverlening. De Groninger brandweer zal tijdens de oefenperiode ook het 'crash recovery systeem' uitgebreid testen. Verzekeraar Univé stelt hiervoor drie total loss verklaarde oefenauto's ter beschikking.

Met het beschikbaar stellen van drie oefenauto's levert Univé volgens Maurice Rozema, coördinator Opleiden en Oefenen van brandweer Groningen, een waardevolle bijdrage aan de training: ''We krijgen binnenkort het zogenaamde 'crash recovery systeem' op onze wagens. Met dit systeem kunnen we de veiligheidssystemen van elk voertuig opvragen. De oefenauto's zullen hiervoor worden gebruikt, waarbij dit op beeld zal worden vastgelegd. Het beeldmateriaal kan vervolgens dienen als lesstof voor de brandweer. Daarnaast worden de auto's gebruikt om te oefenen met het bevrijden van bekneld geraakte personen.''

Vanwege het multidisciplinaire karakter van de oefeningen, wordt de training georganiseerd in samenwerking met de Regionale Ambulancezorg Groningen, het Mobiel Medisch Team van het Universitair Medisch Centrum Groningen, Stichting Saver, Airbag Trainingen en Univé Verzekeringen.
Provincie:
Tag(s):