vrijdag, 6. april 2007 - 11:15

Groningers mogen meedenken over nieuwe CdK

Groningen

Vanaf zaterdag 7 april a.s. krijgen inwoners van de provincie Groningen de mogelijkheid hun mening te geven over het profiel van de nieuwe commissaris van de koningin in de provincie Groningen. De heer J.G.M. Alders neemt afscheid als commissaris. Dit voorjaar start de wervingsprocedure voor een nieuwe commissaris.

De provincie wil met een enquête inwoners betrekken bij de benoeming van een nieuwe commissaris. Wat is uw mening? Wat voor persoon moet het zijn? Waar moet hij of zij aan voldoen?

De enquête wordt zaterdag 7 april a.s. geplaatst in het Dagblad van het Noorden en in de week na Pasen in de Groninger huis-aan-huisbladen. Ook is de enquête in te vullen op www.provinciegroningen.nl. Belangstellenden kunnen tot en met 20 april a.s. hun reactie geven. De resultaten van de enquête zullen in de profielschets een belangrijke rol spelen. Vrijdag 27 april 19.30 uur stellen Provinciale Staten de profielschets van de nieuwe commissaris vast en bieden zij het aan minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken aan, tijdens een openbare vergadering van Provinciale Staten in het provinciehuis.

De voorbereiding voor de benoeming van een nieuwe commissaris van de koningin is inmiddels gestart. Er wordt een vertrouwenscommissies ingesteld. Deze vertrouwenscommissie zal gesprekken voeren met de sollicitanten en eind juni de kandidaten aanbevelen aan Provinciale Staten.
Provincie:
Tag(s):