vrijdag, 19. januari 2007 - 10:40

Groningerstraatweg en Drachtsterweg voorlopig afgesloten

Leeuwarden

Het verkeer naar Leeuwarden moet vrijdagochtend rekening houden met de hinder vanwege de afsluiting van een deel van de Groningerstraatweg en een deel van de Drachtsterweg.

Vanwege de gevaarlijke situatie door stormschade is door politie en de gemeente besloten om de afzettingen in ieder geval tot na de ochtendspits te handhaven.

De Groningerstraatweg is in beide rijrichtingen afgesloten tussen de kruising met de Anne Vondelingweg en de stoplichten ter hoogte van het Vrijheidsplein. Automobilisten worden geadviseerd om gebruik te maken van de Anne Vondelingweg om de stad te bereiken en te verlaten.

De Drachtsterweg is tussen het Drachtsterplein en de Tijnjedyk gestremd. Ook deze afzetting geldt voor beide rijrichtingen. Het verkeer wordt geadviseerd om gebruik te maken van de Oostergoweg en de Aldlânsdyk om bij de bestemming te komen.

Op donderdagmiddag werd de Groningerstraatweg afgesloten, nadat de luifel van het Q8-tankstation wegwaaide. Het deel van de Drachtsterweg tussen bij het Drachtsterplein en Tijnjedyk werd 's avonds afgezet, toen rondvliegend bouw- en steigermateriaal van een nabijgelegen bouwplaats een gevaarlijke situatie opleverde.
Provincie:
Tag(s):