woensdag, 7. februari 2007 - 9:52

Groningse studenten rijden 4L Trophy

Groningen

Op 15 februari starten tweeduizend Europese studenten in duizend Renault 4’s vanuit Parijs met een tiendaagse humanitaire rally. De studenten vervoeren in totaal vijftigduizend kilo leermiddelen naar Marrakech in Marokko voor ‘Les enfants du désert.’

Eén van de Renaults wordt bestuurd door Max de Haas en Simon van der Zaag, studenten van de opleiding Bedrijfseconomie van de Hanzehogeschool Groningen. Hun Instituut voor Financieel Economisch Management is een van de hoofdsponsoren, maar beide studenten zijn nog op zoek naar mensen die voor € 15,-- etappes van 100 kilometer willen sponsoren.

Max en Simon beginnen op 13 februari in Groningen aan hun tocht. Maar in Parijs start op 15 februari het echte avontuur: de tiende editie van 4L Trophy, een reis in de traditie van Paris-Dakar. Het gaat hier echter niet om het aspect snelheid, maar om zaken als rijden op kompas en het bedwongen aantal duinen in het Rif- en Atlasgebergte.

Naast de uitdaging zit er een humanitair aspect aan de rally: elke bemanning moet vijftig kilo schoolbenodigdheden verzamelen en meenemen naar Zuid-Marokko. Dit pakket wordt aan het einde van de tocht overgedragen aan vertegenwoordigers van ‘Les enfants du désert,’ die ervoor zorgen dat de schoolspullen terechtkomen bij kansarme kinderen.

Team Hanze - Logeerpas houdt hun sponsors elke dag op de hoogte van hun reilen en zeilen via de website www.r4trophy.eu. Sponsoren kunnen zich ook aanmelden via deze site.
Provincie:
Tag(s):