woensdag, 4. april 2007 - 17:18

Groot jachthaven complex in Drachten?

Drachten

Het Drachtstervaart project is naar mening van architect Bert Baron een goed initiatief dat om een veel gedurfder vervolg vraagt. Volgens Baron durft straks geen bootjesmens de moed of de wil opbrengen om in een dagreis naar drachten te varen (het voeteneind van het merengebied!) ‘en dan ook nog door de meest armetierige omgeving drachten binnen varen? De industriële achterbuurt; de achterkant van de tussendiepen. Ca. 2 km. lang! Met loopsnelheid. Dat wordt saai!’

Als het aan Baron ligt dan krijgt Drachten een grote binnenjachthaven waar je ook met grotere boten kunt komen. en niet 10, maar wel plaats voor 100 tot 200 boten. Een jachthaven complex met restaurants, kroegen, internet café, speelhal, kartbanen, bowlingbanen etc. En aan de achterkant van het Thalenpark aan de Lange West kunnen wat hem betreft appartementen gebouwd worden, met zicht op de binnenhaven. Verder zou de brug in de Zuiderhogeweg nu al een aquaduct moeten worden.

Baron ziet mogelijkheden voor Drachten, maar zijn plannen zullen vermoedelijk de boot missen, omdat het Drachtstervaart project al in een vergevorderd stadium is.
Provincie:
Tag(s):