donderdag, 22. februari 2007 - 17:32

Groot onderhoud brugdekken Zandkreekbrug en Grevelingenbrug

De onderhoudswerkzaamheden van de Grevelingenbrug is gewijzigd. De oorspronkelijk opleverdatum van 28 februari wordt ruimschoots overschreden.Dit door het faillissement van een aannemer en extra werkzaamheden aan het draaipunt.De verwachtte opleveringsdatum is bijgesteld naar 27 maart.

Naast het faillissement van de aannemer zorgt ook het aangedragen meerwerk dat uitgevoerd moet worden voor vertraging. Dit bestaat uit het vervangen van de draaipuntlagers van de brug, alsmede de fundatie van de draaipuntlagers. Daarnaast wordt de aandrijfmotor van de brug vervangen.

De opleveringsdatum is door deze extra werkzaamheden uitgesteld naar 27 maart 2007. Voor die tijd zijn er twee scheepvaartstremmingen van drie dagen nodig voor het balanceren van de Grevelingenbrug. De data hiervan zijn: donderdag 15 maart t/m zaterdag 17 maart 2007. En van maandag 19 maart t/m woensdag 21 maart 2007.

Naast deze stremming rond de Grevelingenbrug, blijft de opleveringsdatum van 6 april voor de Zandkreekbrug ongewijzigd. Er zijn er voor de scheepvaart van donderdag 29 maart t/m dinsdag 3 april stremmingen zijn in verband met het balanceren van de brug.

Meer informatie over de afsluitingen wordt verstrekt via het gratis telefoonnummer 0800-8002, de lokale en landelijke radiozenders, www.rijkswaterstaat.nl.
Provincie:
Tag(s):