dinsdag, 24. april 2007 - 14:46

Groot speelschip in Terneuzen

Terneuzen

Op woensdag 25 april wordt met een telescoopkraan een groot speelschip geplaatst op het nieuw aangelegde gebied aan de Westelijke stadsrand in Terneuzen (noordelijk van het kantoor van Zeeland Seaports). Vanaf donderdag kunnen kinderen ‘kapitein Van der Decken’ spelen op het piratenschip De Vliegende Hollander.

Het speelschip van hout is ruim vier meter breed en wordt in delen vervoerd. Vanaf 8.00 uur ’s ochtends worden de delen met een telescoopkraan over de bomen getild. Met een rupskraan worden de onderdelen vervolgens gemonteerd. Het speelschip wordt daarna op maat verder afgemaakt. Dat betekent dat het speelschip met kajuit en hangbrug vermoedelijk aan het eind van de dag geplaatst zal zijn.

De speelattributen die erbij horen, zoals een glijbaan en een klimnet, worden ook op maat gemaakt, pas nadat morgen de exacte maten van de daarvoor bedoelde ruimtes bekend worden. Dit betekent dat de glijbaan en het klimnet weken later geplaatst worden. Vanaf donderdag kunnen kinderen er al wel veilig spelen. De ondergrond gaat ook nog een speciale rol vervullen. Er wordt natuurlijk materiaal gebruikt met het doel een grillig karakter, net als water, te creëren.

Het speelschip is gekozen door de bewoners van de binnenstad uit drie verschillende ontwerpen. De kinderraad van de Speelneus in de binnenstad en de leerlingen van basisschool De Piramide hebben in overgrote meerderheid gekozen voor het speelschip. De wijkraad heeft zich bij de keuze van de kinderen aangesloten.

In eerste instantie zou het speelschip voor de kerstvakantie 2006 geplaatst worden. In verband met een te drassige ondergrond en het aanhoudende natte weer in het begin van dit jaar is de plaatsing uitgesteld.

Vanwege de plaatsing van het speelschip wordt vanaf vandaag, dinsdag 24 april, een gedeelte van het fietspad aan de Binnenvaartweg afgesloten gedurende een week. Het gaat om het gedeelte tussen de kruispunten met de Binnenvaartweg en de Kennedylaan. Op het deel van het fietspad en de berm zullen tijdelijke rijplaten worden aangebracht waarop de telescoopkraan geplaatst wordt.

Ook de vrachtwagen die het speelschip aanvoert, kan zich dan in de berm opstellen. Met borden zal het fietsverkeer naar het fietspad aan de andere zijde van de rijbaan worden geleid.
Provincie:
Tag(s):