vrijdag, 16. maart 2007 - 20:11

Grootse Boomfeestdag in Westerveld en De Wolden

Op de eerste dag van de lente wordt traditiegetrouw de Nationale Boomfeestdag gevierd. Voor Westerveld en De Wolden is het dit jaar een bijzondere, vijftigste editie: deze twee gemeenten staan in Drenthe centraal bij de viering. Gezamenlijk vieren Westerveld en De Wolden op 21 maart de Boomfeestdag, die dit jaar als thema “Bomen en muziek� heeft, extra groots.

Doordat beide gemeenten centraal staan, wordt de Boomfeestdag dit jaar gevierd met veel bijzondere activiteiten, veelal geïnspireerd op het muzikale thema van dit jaar. Zo worden de leerlingen en begeleiders bij ontvangst onthaald door muziek vanuit een grote tent. Daarnaast planten de leerlingen ongeveer 7000 bomen, die samen een “klimaatsbos� vormen. Natuurmonumenten heeft daarvoor een plantlocatie aangeboden en zal dit bos in de toekomst beheren.Verder worden oude fruitboomrassen geënt door vrijwilligers van de Fruithof uit Frederiksoord, leggen de leerlingen een hindernisbaan af en voeren ze bosopdrachten uit.

De gemeenten organiseren de Boomfeestdag samen met het IVN Consulentschap Drenthe, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. De Boomfeestdag zal dit jaar gevierd worden aan de rand van Nationaal Park “Dwingelderveld�, in “de Veldslagen� aan de Grote Veldweg nabij Ansen. De grenzen van de genoemde gemeenten raken elkaar op deze plaats.

De bestuurders van beide gemeenten zullen gezamenlijk de officiële opening voor hun rekening nemen. Gedeputeerde mevrouw Ali Edelenbosch zal deze vijftigste Boomfeestdag op spectaculaire wijze afsluiten.
Provincie:
Tag(s):