dinsdag, 23. januari 2007 - 16:01

Grootste wellness & leisurecomplex ter wereld

Hoofddorp

Het startsein voor realisatie van het grootste wellness & leisurecomplex ter wereld wordt donderdag gegeven in Schiedam. Het unieke complex wordt gebouwd in
Hoofddorp. Het wellnesscomplex in Hoofddorp bedraagt totaal 50.000 vierkante meter. Het bebouwde deel is 10.000 vierkante meter groot. De besloten tuin moet circa 20.000 vierkante meter groot worden en er komt nog een parkeervoorziening van 20.000 vierkante meter.

In het bijzondere pand kunnen 1500 bezoekers per dag genieten van een wereld waar stress een illusie is. Voor de werkgelegenheid betekent dit 400 tot 500 banen. Met de bouw is 14 miljoen euro gemoeid.

Het thema van Thermen Holiday Haarlemmermeer zal zijn 'Wellness around the World'. Bezoekers maken in het zij
rituelen en gezondheidsgebruiken leren kennen uit verschillende werelddelen en culturen. Zo is er bijvoorbeeld een Fins landschap aangelegd met meren, lavalandschappen, een sneeuwgrot en een Finse bergbeek. Liefhebbers van de warmte kunnen terecht in het Amazonegebied met onder andere een ware boomhutsauna, watersauna en grotsauna.

Thermen Holiday is het jonge bedrijf van broer en zus Tonny Gajadin en Sherita Narain, die aan het eind van 2003 hun eerste vestiging in Schiedam openden. Al snel na de opening moest het complex aanzienlijk uitgebreid worden en vond er een grootscheepse verbouwing plaats. Het aantal bezoekers groeit nog steeds. Reden voor de initiatiefnemers om de vleugels uit te slaan richting Haarlemmermeer.
Categorie:
Tag(s):