dinsdag, 5. juni 2007 - 17:00

Grote acts sluiten EK onder 21 af

Groningen

Op 23 juni 2007 wordt 's avonds in De Euroborg de finale gespeeld om het UEFA EK onder 21. In de binnenstad van Groningen begint overdag de Grande Finale al. Vanaf 13.00 uur zal zich daar een spetterend muzikaal programma afspelen, voor iedereen gratis toegangelijk. Niet alleen Armin van Buuren doet Groningen weer aan, maar ook Lucie Silvas zal op het grote podium te bewonderen zijn.

Nederlandse Trance dj Armin van Buuren heeft zijn sporen ruimschoots verdiend. Vorig jaar werd deze topper nog uitgeroepen tot één na beste dj van de wereld. Zijn single 'Rush Hour' is de officiële tune van het UEFA EK onder 21 en wordt tijdens het toernooi voor het begin van elke wedstrijd gedraaid.

Met Lucie Silvas is een speciale topact naar Groningen gehaald. Op 23 juni zal ze op de Grote Markt een full band en gratis optreden geven. Ook Room Eleven en Boris treden op en Radio 538 komt met een grote Drive In show naar Groningen met een vier uur lang spektakel gepresenteerd door twee 538 disc jockeys, Lindo Duval en Barry Paf. Zij nemen Fouradi mee, twee Marokkaanse broers die met het liedje ‘Marokkaanse schoonheid’ bij de multiculturele jongeren populair zijn geworden.

Op de finaledag zal ook lokaal talent op de Grote Markt optreden. Stadjers Bond tegen Harries timmeren nog niet zo lang aan de weg, maar wel mét succes. Ze zijn te omschrijven als Groningstalige hiphop met dance- en rockinvloeden". De stijl van Thomas Azier, wiens naam al een tijdje in de Groningse scène rondzingt, kan omschreven worden als een mix van pop, soul, funk en jazz. Kort geleden presenteerde hij zijn debuut EP Black & Grey. In maart speelde hij in het voorprogramma van Boris, en dit mag hij op de Grote Markt herhalen.
Provincie:
Tag(s):