zondag, 4. november 2007 - 22:23

Grote brand bij transport-bedrijf in Heerenveen

Heerenveen

Bij transport- en logistiek bedrijf Portena Logistiek in Heerenveen is zondagavond rond 22.15 uur een grote brand uitgebroken. De brand brak uit in de garage en wasstraat van het bedrijf aan de Tinweg.

Het bedrijfscomplex voor opslag en overslag van food en non-food staat op een bedrijventerrein en bestaat uit drie loodsen van 80x100 meter en een onderhoudsgedeelte van 20x30 meter. Door de grootschalige inzet van materieel en menskracht kon de brandweer voorkomen dat het vuur vanuit de brandende werkplaats en wasstraat oversloeg naar de omliggende loodsen van het bedrijf. In het pand staan duizenden pallets met levensmiddelen opgeslagen, waarschijnlijk is hiervan een grote partij door rook en waterschade verloren gegaan. Een 90-tal vrachtwagens die klaar stonden om maandagochtend te vertrekken bleven gespaard.

In de wijde omgeving was de stank van diesel te ruiken. Deze diesel lekte uit de diverse vaten die in het pand stonden. In verband met het explosiegevaar van een grote dieseltank werd het publiek op grote afstand gehouden. De brandweerkorpsen uit Heerenveen, Joure, Wolvega en Nieuwehorne hebben de brand met groot materieel bestreden.

Naast vier tankautospuiten, een ladderwagen, een meetploeg en twee grootschalige watertransporten waren er 50 brandweerlieden actief, en zijn er diverse politievoertuigen, 15 politieagenten, drie GGD/GHOR medewerkers, diverse gemeenteambtenaren, stichting Salvage en personeel van het Wetterskip ingezet. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie is een onderzoek gestart.
Provincie:
Tag(s):