dinsdag, 10. april 2007 - 15:33

Grote brand composterings-terrein Sappemeer

Sappemeer

Sinds dinsdagmorgen woedt er een behoorlijke brand op het gemeentelijke composteringsterrein aan de Vosholen te Sappemeer. De brand is rond drie uur ontstaan door een nog onbekende oorzaak en gaat gepaard met een forse rookontwikkeling. Dit maakte de hulpverleningsdienst Groningen dinsdag bekend.

Op het terrein ligt allerlei tuinafval, dat op een natuurlijke wijze gecomposteerd wordt. Het gaat om een gedeelte van ongeveer 40 x 50 meter. De brandweerkorpsen van Hoogezand-Sappemeer en Slochteren laten het vuur ‘gecontroleerd uitbranden’. Dat betekent dat ze het vuur onder controle hebben en het laten uitbranden in plaats van actief te blussen.

Als de brandweer daadwerkelijk gaat blussen wordt de rookontwikkeling nog veel groter en kost het uiteindelijk veel meer tijd om het vuur te doven. Dit levert voor omliggende bedrijven meer overlast op. Met actief blussen krijgen we daarnaast te maken met ‘vliegvuur’. Dit betekent dat allerlei brandende deeltjes in de omgeving terecht kunnen komen.

De verwachting is dat de rookoverlast sowieso dinsdag aanhoudt. Bewoners en gebruikers van omliggende panden zijn inmiddels persoonlijk geïnformeerd over de stand van zaken. Het advies aan hen is om ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten te houden.
Provincie:
Tag(s):