vrijdag, 16. maart 2007 - 9:11

Grote brand door hooibroei

De angst voor elke boer werd gisteren werkelijkheid voor de fam. Feenstra van minicamping Feenstra in Allingawier, hooibroei. Doordat ongedierte gaten hadden gemaakt in de kuilbult maar ook omdat er 2 maanden niet naar de kuilbult is omgekeken is een proces in werking gesteld wat hooibroei heeft veroorzaakt.

Het vuur werd net voor 21.00 uur ontdekt door de fam. Feenstra. Eerst werd gekeken of het vuur met eigen materieel kon worden bestreden maar dit was echter niet haalbaar en daarom werd de brandweer van Makkum gealarmeerd. Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek het zwarte plastic wat over de kuilbult lag in brand te staan ook diverse autobanden stonden in brand. De brand was in de verre omtrekt te zien.

De brandweer kon in de directe omgeving geen geschikte sloot vinden voor de waterwinning. Met een trekker van de fam. feenstra werd de brandweerpomp enkele honderden meters het land in gereden naar een sloot die wel voor de waterwinning kon zorgen. De duurde echter maar liefst 50 minuten. Dit had tot gevolg dat inmiddels de hele kuilbult in brand stond maar dat het vuur ook was overgeslagen naar een partij autobanden.

Ook het korps van Parrega werd gealarmeerd maar nadat het korps van Makkum over bluswater beschikte was het vuur snel onder controle en hoefde de brandweer van Parrega niet in actie te komen.
Provincie:
Tag(s):