dinsdag, 12. juni 2007 - 8:56

Grote brand in snacks-fabriek

Tilburg

De Tilburgse brandweer heeft maandagavond met circa 30 brandweerlieden een grote brand geblust in een vleesverwerkend bedrijf aan de Wegastraat. De brand brak omstreeks 20.38 uur uit. Er raakte één werknemer van een schoonmaakbedrijf licht gewond. De schade is aanzienlijk. De brandweer was de brand om 22.17 uur meester.

De brand was onstaan in een opslagruimte van het pand. Vier schoonmakers van een extern bedrijf waren tijdens het uitbreken van de brand aan het werk. Zij vertelden dat plotseling de stroom uitviel en dat zij toen van onder een brandwerende deur zwarte rook zagen komen. Zij hebben daarop direct het pand verlaten. Een van hen, degene die zijn collega’s als eerste had gewaarschuwd, werd met een ambulance ter observatie overgebracht naar het St. Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg omdat hij vermoedelijk teveel rook had ingeademd en daar last van had.


De directeur van het bedrijf verklaarde dat in het pand overdag circa 20 medewerkers werkzaam zijn die zich bezig houden met het fabriceren van snacks. Voorzover nu bekend zijn er geen schadelijke concentraties aan gevaarlijke stoffen vrijgekomen.
Provincie:
Tag(s):