zaterdag, 10. maart 2007 - 17:10

Grote controle door Zeeuwse politie

Goes

Door de Zeeuwse politie zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag op verschillende plekken in Goes grote controles gehouden om het veiligheidsgevoel van het (uitgaans)publiek te vergroten. Deze controles (‘In Goes Uit’) werden gehouden tussen 21.00 uur gisteravond en 04.00 uur vannacht. Vanaf 21.00 uur werd het inkomende verkeer gecontroleerd en halverwege de dienst werd omgewisseld en werd het uitgaande verkeer in Goes gecontroleerd.

De controles worden een aantal keren per jaar gehouden en er wordt gecontroleerd op de zogenaamde ‘VISTA�-manier. (Veiligheid, Informatie/Identiteit, Signalering, Technische eisen, Alcohol/Afhandeling) Zowel de bestuurder als het voertuig wordt gecontroleerd op openstaande boetes, eventueel aanwezige wapens in het voertuig, aanwezige drugs in het voertuig.

In totaal werd er meegewerkt door 49 politieagenten van het Zeeuwse korps en medewerkers van 3VO. In totaal werden vannacht 325 voertuigen gecontroleerd en evenzoveel blaastesten afgenomen. Er werd tegen 6 bestuurders proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. Eén keer werd een rijbewijs ingenomen vanwege het overschrijden van de snelheidslimiet (met 57 km/u) in combinatie met rijden onder invloed. Twee maal werden nog openstaande boetes geïnd. (1 maal 84 euro en 1 maal 234 euro) Bij een bestuurder werd een gebruikershoeveelheid cocaine aangetroffen en twee xtc-pillen. Ook werd een honkbalknuppel in beslag genomen.

De mensen tegen wie proces-verbaal werd opgemaakt werden allemaal aangehouden en overgebracht naar het bureau. Voor de rest werden er nog bekeuringen uitgeschreven voor geen apk, niet/nauwelijks verlichting op auto’s, gladde banden, geen gasdichte uitlaten, geen rijbewijs kunnen tonen, geen gordel dragen, geen bromfietscertificaat en er werd een onverzekerde auto uit het verkeer genomen.
Provincie:
Tag(s):