maandag, 5. maart 2007 - 12:43

Grote controle in bos

Leersum

Vanuit oogpunt van handhaving/toezicht in het bos werd zaterdag in een samenwerkingsverband tussen de politie districten Heuvelrug en Eemland zuid, dienst levende have, opsporingsambtenaren van Staatsbosbeheer, Utrechts landschap, Recreatieschap, Natuurmonumenten, en de opsporingsambtenaren van de particuliere boseigenaren op de Utrechtse Heuvelrug de eerste gezamenlijke groene handhavingsprojectdag in 2007 georganiseerd.

In totaal 43 opsporingsambtenaren gingen het veld in, in het gebied gelegen tussen Grote conto Amersfoort - Rhenen - Zeist om daar gericht toezicht te houden / handhavend op te treden in het kader van groen milieu, overlast mountainbikers, hondenbezitters, ruiters en wandelaars.

In totaal werden 18 bekeuringen uitgeschreven voor het lopen met een hond zonder riem, crossen met een motor en vissen zonder vergunning. Zes mountainbikers kregen een waarschuwing omdat ze buiten de paden reden. Verschillende illegale dumpingen werden geconstateerd en de politie heeft deze in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):