vrijdag, 9. februari 2007 - 9:15

Grote drugsvangst in Workum

Workum

Vrijdag 2 februari is door de politie een inval gedaan in een woning aan de Buterikkers in Workum. Door klachten van omwonenden bestond het vermoeden dat er vanuit het pand in drugs werd gedeald. Tijdens de actie werd de 22-jarige bewoner aangehouden. Daarnaast werden buiten de woning elf bezoekers aangehouden. In de auto van een 35-jarige man vonden agenten maar liefst 600 cl GHB.

Een dag later, zaterdag 3 februari, werd in de woning van de 35-jarige man nog eens 600 cl GHB en een zak met softdrugs aangetroffen. Naast de aanhouding van de inwoner van Wûnseradiel werden een 23-jarige inwoner en een 21-jarige inwoonster van Sneek aangehouden. De twee waren in het bezit van 101 XTC-pillen. Tijdens het verhoor verklaarden de twee dat ze de pillen van een 25-jarige inwoner van Workum hadden gekocht. De 35-jarige en de twee Snekers werden voor nader onderzoek ingesloten.

Naast de vijf aangehouden volwassenen zijn ook zeven jonge Workumers aangehouden. Zij waren in het bezit van kleine hoeveelheden cocaïne, weed, GHB en speed. Omdat dit een gebruikershoeveelheid betrof wordt tegen hen geen proces-verbaal opgemaakt. Tegen de vijf volwassen verdachten is wel proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):