zondag, 15. april 2007 - 13:31

Grote gaslekkage na graafwerkzaamheden

Eindhoven

Bij graafwerkzaamheden bij zorgcentrum Wilgenhof aan de Gasthuisstraat in Eindhoven is zaterdagmiddag een grote distributieleiding lek geraakt. Even voor een uur kwam bij de brandweer de melding binnen van een gaslucht welke geroken werd bij de kerk aan het Pastoor Harxxplein in Stratum.

Ook de beheerder van het gasnetwerk NRE was inmiddels gewaarschuwd. Een medewerker van dit bedrijf wist de herkomst van de typische lucht snel te lokaliseren. Bij graafwerkzaamheden voor de nieuwbouw bij zorgcentrum Wilgenhof bleek een machinist van een graafmachine een grote distributieleiding geraakt te hebben.

De brandweer heeft direct metingen verricht en kon al snel vaststellen dat er geen sprake was van direct explosiegevaar. Het neerslaan van de vrijgekomen gasdampen was volgens officier van dienst Erik van der Linden dan ook niet nodig.

NRE Netwerk heeft de kapotte gasleiding met een tijdelijke oplossing gedicht waarna de hulpverleningsdiensten in konden pakken. Het was niet nodig mensen in de omgeving van de lekkage te evacueren. Wel is bewoners van Wilgenhof geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.
Provincie:
Tag(s):