donderdag, 19. april 2007 - 21:36

Grote heidebrand op de Veluwe

Apeldoorn

Een grote heidebrand heeft donderdagavond op de Veluwe bij Apeldoorn ruim 20 hectare natuurgebied verwoest. De brand werd rond 18.00 uur ontdekt door een passant. De brandweer sloeg direct groot alarm vanwege de code droog die is uitgegeven.

De brand woedde vooral in het heidegebied, maar dreigde over te slaan naar het bosgebied, zo meldt een woordvoerder van de politie. De brandweer heeft ervoor gezorgd dat het vuur niet oversloeg op het bosgebied. Rond 20.00 uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. Tijdens de brandbestrijding werd er informatie doorgegeven vanuit een vliegtuigje dat de brandhaard vanuit de lucht inspecteerde.

De brandweer heeft nog enige uren nodig gehad om na te blussen. In totaal waren ongeveer 120 brandweerlieden vanuit Apeldoorn en omliggende korpsen ingezet bij de brandbestrijding. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Over de oorzaak valt nog niets te zeggen, aldus de woordvoerder. Volgens de boswachter is het vuur aangestoken, en weet die persoon niet wat voor gevaren dat op dit moment kan opleveren.
Provincie:
Tag(s):