vrijdag, 21. december 2007 - 15:01

Grote overvalzaak opgelost

Alkmaar

Met de aanhouding van drie hoofdverdachten heeft de politie de overval op speelautomatenhal Toy Toy in Alkmaar opgelost. Twee van dezelfde verdachten bleken tijdens het onderzoek ook verantwoordelijk te zijn voor een overval op een man een dag eerder.

De overval op de speelautomatenhal werd donderdag 20 september 2007 gepleegd. Kort na openingstijd kwam een man de hal binnen. Hij bedreigde de kassier met een vuurwapen. Nadat de medewerker van de hal de overvaller geld had gegeven verdween deze.

Bewakingsbeelden van de overval en van een deel van de vluchtroute van de verdachte werden getoond in opsporingsprogramma's van Ter Plaatse (RTV Noord-Holland) en Opsporing Verzocht (Avro). Uit het onderzoek dat door de recherche in Alkmaar werd ingesteld bleek dat de overvaller naar de Molenbuurt was gelopen waar hij in een personenauto stapte.

Er werd een onderzoek ingesteld naar de vluchtauto en de bestuurder hiervan. Dit leverde twee verdachten op, een 40-jarige man uit Hoorn en een 34-jarige man uit Heiloo. Deze mannen worden ervan verdacht de overval te hebben gepleegd en als bestuurder van de vluchtauto te hebben opgetreden. Tijdens het onderzoek ontstond het beeld dat de kassier mogelijk iets met de overval te maken zou kunnen hebben gehad.

De 34-jarige Alkmaarder bleek informatie aan de verdachten te hebben doorgespeeld en geld klaar te hebben gehad om af te geven. In het onderzoek werden nog drie personen aangehouden. Het gaat hierbij om een 34-jarige vrouw uit Alkmaar en twee mannen eveneens uit Alkmaar van 28 en 46 jaar.

Zij worden verdacht van heling omdat zij voordeel hebben gehaald uit de buit van de overval. In het onderzoek werd ook aandacht besteed aan een mislukte overval op een woning in Alkmaar op woensdag 19 september. Deze overval mislukte maar de verdachten in deze zaak bleken de 40-jarige man uit Hoorn en een 34-jarige man uit Heiloo te zijn.

Op donderdag 20 december werden de twee hoofdverdachten voorgeleid voor de Raadkamer. Zij werden vastgehouden. De overige verdachten zijn inmiddels in afwachting van de rechtszaak in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):