zondag, 3. juni 2007 - 12:57

Grote politie-inzet tijdens uitgaansnacht in Echt

Echt

De politie heeft afgelopen nacht rond 02.00 uur twee personen aangehouden tijdens een onrustige uitgaansnacht op de Bovenste Straat en omgeving. Bij een horecagelegenheid werd samen met de portiers een 16-jarige jongen uit Maasbracht aangehouden voor mishandeling.

De Maasbrachtenaar had een andere jongen in het gezicht geslagen waardoor een tand was afgebroken. Onder zwaar verzet en vele beledigingen werd de jongen uiteindelijk overgebracht naar het politiebureau. Hierdoor ontstond een broeierige sfeer waarbij vooral een 20-jarige Sittardenaar voortdurend niet voldeed aan het bevel om zich te verwijderen ondanks dat hij door vrienden in bedwang werd gehouden. De man wilde dat de politie de 16-jarige verdachte op vrije voeten stelde. Na enkele vorderingen door de politie en omdat hij bezig bleef met beledigen en het escaleren van de situatie werd hij aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten in het politiebureau en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie moest in totaal 10 patrouilles inzetten om de orde te handhaven. Rond 03.00 uur was de rust weer teruggekeerd.
Provincie:
Tag(s):