woensdag, 10. januari 2007 - 0:48

Grote verkeerscontrole als examen

Didam

Zes agenten in opleiding van de politie Achterhoek waren dinsdagochtend 9 januari betrokken bij een grote verkeerscontrole. Zij keken niet alleen of alle bestuurders hun zaken in orde hadden, zijzelf werden ook bekeken. Zij deden op dat moment examen en slaagden voor dit deel van hun opleiding. Bij de controle werden 19 bestuurders bekeurd.

De politie houdt met enige regelmaat verkeerscontroles of controles in een voetgangersgebied. Voor de passanten is dit niet ongebruikelijk, maar dat er soms agenten bij zijn die op dat moment examen doen, dat weet men meestal niet. De controle van vandaag was ook door twee studenten georganiseerd.

Naast de examenkandidaten waren in totaal 20 politiemensen en marechaussees bij betrokken. Er was een mobiele meldkamer van de Koninklijke Marechaussee en ook de Verkeersongevallendienst leverde specialisten voor de controle.

Motorrijders voerden het verkeer naar parkeerplaats de Stille Wald, aan de A18 in Didam. Hier werd gekeken of de technische toestand van auto, vrachtwagen of eventuele aanhanger in orde was. Ook werden de rij- en kentekenbewijzen gecontroleerd.

In totaal werden er 19 bestuurders bekeurd voor ondermeer het niet kunnen tonen van de bewuste papieren, een lekke uitlaat, kapotte losbreek reminrichting, verlichting niet in orde, gladde band, geen markering voor uitstekende lading en de lading ondeugdelijk bevestigd.
Provincie:
Tag(s):