woensdag, 6. juni 2007 - 12:37

'Ha Buurman Ha Buurvrouw'

Zwolle

Wethouder E. Dannenberg opent op vrijdag 8 juni om 13.00 uur in de R.K. Jenaplanschool De Phoenix aan de Zalmkolk 2 (Schelle) te Zwolle het Ha-Buur-punt. Het Ha-Buur-punt komt voort uit het project Ha Buurman Ha Buurvrouw. Met dit project proberen Stichting Welzijn Ouderen-Zwolle en de Vrijwilligerscentrale Zwolle in gesprek te komen met buurbewoners over de kansen en mogelijkheden om als buurtbewoners iets voor elkaar te betekenen. Het Ha-Buur-Punt in De Phoenix is bedoeld als ontmoetingsplek om die gesprekken te voeren.

Wethouder Dannenberg deelt bij wijze van openingshandeling schepijs uit aan buurtbewoners. Er is dan tevens gelegenheid voor wijkbewoners om met de wethouder en de projectmedewerkers te spreken over het onderwerp van het project. Bewoners van Oud Schelle, Schellerhoek, Schellerbroek en Schellerlanden zijn van harte welkom.

Het Ha-Buur-Punt is wekelijks geopend op dinsdagen van 09.30 – 11.30 uur. Buurtbewoners kunnen er terecht voor een kopje koffie en voor een gesprek over het buur-zijn in en om Schelle. De aanwezige projectmedewerkers zijn benieuwd naar uw ervaring op het gebied van burenhulp en eventuele wensen en ideeën. Buurtbewoners kunnen ook een afspraak maken: telefoon (038) 851 57 00 of (038) 422 52 00.

Ha Buurman Ha Buurvrouw is een proefproject en er is voor gekozen om die proef te richten op drie wijken in Zwolle: Aa-landen Oost, Ittersumerbroek en Schelle. Iedere wijk is weer anders en daarom wordt er ook in iedere wijk anders gewerkt.

Schelle
Schelle was een buurtschap in het voormalige Zwollerkerspel. Dat is nog steeds zichtbaar in het huidige Zwolle-Zuid. Het oude Schelle vormt als het ware het hart voor de wijken Schelle, Schellerhoek, Schellerbroek en Schellerlanden. Veel wijkbewoners ontmoeten elkaar in het kleine winkelcentrum bij de C1000 aan de Forelkolk. Het Ha-Buur-Punt sluit daar op aan. Het is gevestigd in basisschool De Phoenix, tegenover het winkelcentrum.

Meer informatie: www.habuurmanhabuurvrouw.nl
Provincie:
Tag(s):