vrijdag, 27. april 2007 - 8:42

Haagse eerste stadsdichter zondag bekend

Den Haag

Zondag 29 april om 21.00 uur maakt gemeenteraadslid David Rietveld bekend wie zich de komende twee jaar de eerste Stadsdichter van Den Haag mag noemen. Rietveld nam het initiatief hiertoe in de gemeenteraad.

De bekendmaking vindt plaats tijdens de Haagse KoninginneNach op het podium aan het Spui. Na een korte presentatie draagt de Stadsdichter zijn eerste Stadsgedicht voor.

De Stadsdichter is door het Haagse college van b&w benoemd na een voordracht van een onafhankelijke adviescommissie. De Haagse Stadsdichter publiceert elke maand een stadsgedicht. Daarnaast maakt de dichter poëzie zichtbaar in de stad, door samen te werken met diverse culturele organisaties en aanwezig te zijn bij Haagse evenementen. Aan de ene kant zal de stadsdichter prikkelende en uitdagende teksten schrijven waarin hij/zij op poëtische wijze een beeld schetst van de stad en reageert op actuele gebeurtenissen. Aan de andere kant zal de stadsdichter door middel van allerlei projecten poëzie een opvallende en verrassende rol geven in de stad.

De Stadsdichter is benoemd voor de periode van 30 april 2007 tot 30 april 2009.
Provincie:
Tag(s):